der er masser af gode grunde til, at du måske ønsker at oprette vinduer 10 sikkerhedskopier. Når noget går galt, kan en sikkerhedskopi hjælpe dig med at gendanne dine filer og system med lidt eller intet tab af data. Desværre er ulempen et tab af plads—disse filer kan fylde din harddisk, især på mindre drev.

mens vi altid vil anbefale, at du vedligeholder automatiske systembackups, vil vinduer fylde dit drev med unødvendige Sikkerhedskopifiler, som du kan slette fra tid til anden, herunder ældre vinduer opdateringsfiler. Hvis du vil vide, hvordan du sletter Sikkerhedskopifiler i Vinduer 10, Her er hvad du skal gøre.

sletning af vinduer Filhistorik

vinduer 10 tilbyder et langt bedre system til regelmæssige filbackups end ældre versioner takket være et indbygget filbackupsystem. Kopier af filer i visse kritiske mapper gemmes regelmæssigt, fra hvert 10.minut til en gang dagligt, med kopier gemt på ubestemt tid.

Over tid kan det betyde en enorm stigning i den lagerplads, der bruges. Hvis du vil vide, hvordan du sletter Sikkerhedskopifiler i Vinduer 10, skal sletning af sikkerhedskopier af din vinduer Filhistorik være den første opgave på din liste.

  1. for at starte skal du åbne menuen vinduer indstillinger—Højreklik på menuen vinduer Start og tryk på Indstillinger. Herfra skal du trykke på Opdater & sikkerhed > Backup. Hvis du allerede bruger Filhistorik, skal du trykke på knappen Flere indstillinger.
  1. i menuen Sikkerhedskopieringsindstillinger kan du ændre, hvor ofte filbackups foretages, og hvor ofte de gemmes, før de slettes. Skift disse under sikkerhedskopier mine filer og hold mine sikkerhedskopier rullemenuer.
    som standard er indstillingen Behold mine sikkerhedskopier indstillet til evigt at ændre dette for at slette sikkerhedskopier hver måned, eller når der er behov for plads, øger din tilgængelige diskplads.
  1. du kan også deaktivere vinduer Filhistorik helt ved at trykke på Stop ved hjælp af dette drev i menuen Backup options. Dette vil fjerne din nuværende vinduer fil backup drev, derfor deaktivere funktionen helt.
  1. hvis du straks vil fjerne alle gemte Sikkerhedskopifiler, der opbevares af filhistorikken, skal du højreklikke på menuen Start og trykke på indstillingen Admin.
  1. skriv fhmanagevinduet, der vises.0 for at fjerne alle undtagen de seneste filbackups, tryk derefter på enter for at køre kommandoen. Du kan erstatte 0 med et andet sæt dage for at efterlade en længere periode med sikkerhedskopier gemt. Hvis kommandoen er vellykket, vises et pop op-vindue for at bekræfte.

fjernelse af vinduer systemgendannelsespunkter

sikkerhedskopiering af filer i ældre vinduer versioner var en alt eller intet affære—i det mindste hvor indbyggede funktioner var bekymrede. En af de tidligste sikkerhedskopieringsfunktioner var systemgendannelsesfunktionen, som lagrede et øjebliksbillede af din nuværende installation og filer.

denne funktion findes stadig i Vinduer 10 og bruges til at oprette gendannelsespunkter for større systemopdateringer. Hvis det er aktiveret, og der foretages for mange gendannelsespunkter, kan det tage værdifuld diskplads. Fjernelse af nogle af disse gendannelsespunkter kan være en god måde at rydde plads til andre filer på.

  1. for at fjerne systemgendannelsespunkter skal du trykke på vinduer + R-tasterne på dit tastatur for at åbne vinduet Kør, skriv systempropertiesprotection og tryk på enter.
  1. dette åbner vinduet Systemegenskaber. Tryk på knappen Konfigurer på fanen Systembeskyttelse.
  1. i vinduet Systembeskyttelse skal du trykke på knappen Slet. Dette fjerner alle gemte systemgendannelsespunkter. Du kan også ændre, hvor meget diskplads denne funktion bruger ved at flytte skyderen maks.
  1. selvom det ikke anbefales, kan du også deaktivere denne funktion og gendanne al den reserverede plads til Systembeskyttelse til generel brug ved at trykke på alternativknappen Deaktiver Systembeskyttelse. Tryk på OK for at gemme dine indstillinger, når du er færdig.

når den er deaktiveret, frigives ethvert rum, der tidligere er reserveret til systemgendannelsespunkter, så du kan bruge andre steder.

sletning af vinduer.gammel mappe efter Vinduer 10 opdateringer

hvis du vil rydde plads efter en større vinduer 10 opdatering, skal du starte med at slette vinduerne.gammel mappe. Denne mappe oprettes automatisk som en backup af din ældre vinduer installation, når en større vinduer opdatering finder sted.

du behøver ikke bekymre dig om at slette denne mappe i de fleste tilfælde—vinduer fjerner den automatisk en måned efter, at en opgradering finder sted. Hvis du vil fjerne det hurtigere for at genvinde pladsen hurtigere, kan du dog.

  1. for at slette vinduerne.gamle mappe, skal du køre Diskoprydningsværktøjet. Tryk på tasten vinduer + R, og skriv cleanmgr, og klik derefter på OK for at starte den.
  1. i vinduet Diskoprydning skal du trykke på indstillingen Ryd op systemfiler for at se indstillinger for at rydde systemfiler.
  1. på listen filer, der skal slettes, skal du kontrollere, at afkrydsningsfeltet tidligere installation(er) er aktiveret. For at spare ekstra plads kan du også aktivere andre indstillinger eller mapper, der skal slettes på dette tidspunkt. Når du er klar, skal du trykke på OK for at starte sletningsprocessen.

dette fjerner vinduerne.gamle mappe, genoprette flere gigabyte plads i processen. Du kan dog ikke gendanne installationen af ældre vinduer, når du har gjort dette, så sørg for, at eventuelle opdateringer eller nye installationer fungerer korrekt, før du fortsætter.

rydning af diskplads med vinduer 10

mens du skal kunne slette unødvendige Sikkerhedskopifiler i vinduer selv, er der andre og bedre måder at skabe mere plads i Vinduer 10. Du kan for eksempel kigge efter større filer og fjerne dem for at frigøre plads til andre apps og filer.

hvis det ikke virker, skal du muligvis se på afinstallation af vinduer 10 for at gøre plads til andre vigtige filer—herunder dine vigtige vinduer 10 backup-filer.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.