Weebly pozwala użytkownikom na utworzenie 10 witryn na konto. Czasami będziesz tworzyć witrynę testową do sprawdzania funkcji lub aplikacji. Jest to normalne wśród użytkowników Weebly, ponieważ nie ma opcji podglądu strony przed opublikowaniem. Edytor Weebly wyświetli podgląd NA ŻYWO CSS zdefiniowany w głównym arkuszu stylów. Ale kody stylów wstawiane za pomocą elementu osadzanie kodu lub w sekcji nagłówka nie mogą być wyświetlane w edytorze. W takich przypadkach nie jest dobrym pomysłem, aby bawić się na stronie NA ŻYWO, więc najlepszą opcją jest utworzenie witryny testowej w ciągu kilku minut i sprawdzenie funkcji.

gdy masz wiele stron testowych, szybko osiągniesz limit 10. Dlatego powinieneś usunąć stare witryny testowe, aby utworzyć nowe. Innym tematem jest to, że naprawdę chcesz trzymać swoją witrynę na żywo przez jakiś czas, uniemożliwiając użytkownikom i wyszukiwarkom dostęp. Może to być proste przegrupowanie stron lub rozwiązywanie problemów. Samo ukrywanie witryny przed wyszukiwarkami nie pomoże tutaj, ponieważ użytkownicy mogą uzyskać do niej dostęp za pomocą bezpośrednich adresów URL. W takim przypadku Weebly oferuje opcję un-publish, aby usunąć całą witrynę.

wreszcie możesz naprawdę chcieć usunąć całe Konto i pozbyć się Weebly.

w tym artykule wyjaśnimy wszystkie sposoby usuwania lub usuwania witryny i konta Weebly.

całkowite usunięcie witryny Weebly

Zaloguj się na swoje konto Weebly i wybierz witrynę na pulpicie nawigacyjnym. Kliknij przycisk z trzema kropkami, jak pokazano na poniższym obrazku, a następnie kliknij opcję „Usuń witrynę”.

Usuń stronę Weebly
Usuń stronę Weebly

zostaniesz poproszony o potwierdzenie usunięcia strony, jak poniżej. Kliknij przycisk „Potwierdź”, aby usunąć swoją witrynę.

Potwierdź usunięcie witryny
Potwierdź usunięcie witryny

usunięcie witryny może potrwać w zależności od rozmiaru. Pamiętaj, że jest to trwały sposób usuwania całej witryny za pomocą jednego kliknięcia. Nie ma możliwości odzyskania treści, jeśli błędnie usunąłeś witrynę Weebly.

Un-publishing i Re-publishing witryna Weebly

jak wyjaśniono powyżej, un-publish to opcja dostępna dla właścicieli witryn, aby usunąć publicznie dostępną witrynę z trybu online do trybu offline. Opcja un-publish jest dostępna w edytorze witryn Weebly w menu” Ustawienia > ogólne”, Jak pokazano poniżej:

Un-publish Weebly Site
Un-publish Weebly Site

kliknij przycisk ” nie publikuj witryny „i potwierdź działanie, klikając przycisk” Tak, nie publikuj”.

Potwierdź witrynę Un-publishing Weebly
Potwierdź witrynę Un-publishing Weebly

dostęp do niepublikowanej witryny spowoduje wyświetlenie błędu „nie znaleziono strony 404” w przeglądarce. Brak publikacji witryny Weebly nie spowoduje usunięcia treści z witryny użytkownika. Niepublikowana witryna może być ponownie opublikowana online w dowolnym momencie z najnowszą zaktualizowaną treścią.

404 błąd dla niepublikowanej witryny Weebly
404 błąd dla niepublikowanej witryny Weebly
  • jak wybrać adres witryny dla witryny Weebly?
  • Integracja Facebooka z Weebly
  • podstawy i rodzaje aplikacji Weebly
  • dodawanie i dostosowywanie elementu tekstowego w Weebly
  • jak dodać ankietę PoolDaddy w Weebly?

Usuwanie konta Weebly

wielu użytkowników wysyła do nas e-mail z prośbą o usunięcie konta Weebly. W większości przypadków witryna była zarządzana przez kogoś innego i chcą ją usunąć po długim czasie. Istnieje wiele możliwych scenariuszy usunięcia konta Weebly.

masz dostęp do konta Weebly

jeśli masz dostęp do konta Weebly, łatwo jest usunąć konto bez niczyjej pomocy.

  • Zaloguj się na swoje konto Weebly i kliknij nazwę witryny w prawym górnym rogu pulpitu nawigacyjnego.
  • wybierz opcję” Ustawienia”, aby przejść do strony ustawień konta.
przejdź do Ustawień Konta
przejdź do Ustawień Konta
  • kliknij kartę ” Moje Dane „i kliknij przycisk” Wymaż dane & zapomnij o mnie”.
Wymaż Dane i zapomnij o mnie
Wymaż Dane i zapomnij o mnie
  • w wyskakującym okienku, które się pojawi, wybierz ” Rozumiem „i kliknij link” Wymaż dane ” w lewym górnym rogu.
Usuń Dane i usuń konto Weebly
Usuń Dane i usuń konto Weebly

spowoduje to trwałe usunięcie konta Weebly i usunięcie wszystkich danych witryny przechowywanych na Koncie Użytkownika.

znasz E-Mail, ale zapomniałeś hasła

jeśli masz e-mail logowania, ale zapomniałeś hasła, po prostu przejdź do strony logowania Weebly i kliknij link „Zapomniałem hasła”.

Zresetuj hasło w Weebly
Zresetuj hasło w Weebly

zobaczysz stronę żądania zresetowania hasła. Tutaj możesz podać swój adres e-mail i kliknąć przycisk „Wyślij”, aby uzyskać instrukcję resetowania hasła.

Zresetuj hasło Weebly
Zresetuj hasło Weebly

po uzyskaniu hasła zaloguj się na swoje konto i wykonaj kroki opisane w powyższej metodzie, aby usunąć konto.

nie masz dostępu do konta Weebly

jeśli nie masz adresu e-mail i hasła, zadanie jest skomplikowane. Możesz utworzyć post na publicznym forum społeczności Weebly z prośbą o pomoc. W większości przypadków menedżer społeczności będzie w stanie rozwiązać problem i usunąć konto. Możesz też zadzwonić do działu pomocy technicznej Weebly i poprosić o usunięcie konta, podając niezbędne dane.

Uwaga: Jeśli chcesz odzyskać dane konta, możesz przejść do strony odzyskiwania konta i wypełnić formularz, aby uzyskać pomoc od Weebly. Zalecamy połączenie konta społecznościowego z Weebly, aby nie trzeba było używać adresu e-mail do logowania. Pomoże to uniknąć zapomnienia adresu e-mail lub hasła do konta Weebly.

Leave a comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.